Pytanie:
Najlepsze strony z recenzjami / zasoby internetowe do znalezienia wykonawcy?
Doug T.
2010-08-03 05:12:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wiele razy musimy zatrudnić wykonawcę i próbować intensywnie wyszukiwać w Google recenzje tego wykonawcy. Czasami bezskutecznie :(

Ciekawi Cię tylko, z jakich zasobów internetowych korzystasz, próbując znaleźć wykonawcę? Czy jest to witryna z recenzjami, czy inna metoda, czego używałeś w przeszłości do identyfikacji najlepszej osoby praca?

Siedem odpowiedzi:
#1
+3
Jeff Widmer
2010-08-03 05:37:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

W przeszłości korzystałem z ServiceMagic (http://www.servicemagic.com/) i byłem bardzo zadowolony z rezultatów (dzięki temu udało mi się znaleźć dobrego elektryka), ale było to razem ze sprawdzaniem wykonawcy za pomocą wyszukiwarki Google. Nie zaufałbym po prostu referencjom ServiceMagic bez możliwości znalezienia innego dowodu jakości wykonawcy. Nie mam konkretnej listy, ale zwykle jeśli wykonawca ma dobrą stronę internetową, licencję biznesową, numer telefonu 800 itp., Otrzymuje kilka punktów do przyznania mojej firmy.

Miałem szczęście z ServiceMagic jako facet od usuwania drzew. Jednak w przypadku innych projektów (zagospodarowanie terenu, prace na tarasach) nikogo nie udało się znaleźć. Myślę, że po prostu nie jest używany zbyt często w tym obszarze (centralny PA). Większość ludzi tutaj nigdy o tym nie słyszała.
Myślę, że wykonawcy muszą płacić, aby znaleźć się na liście. To znacznie zmniejsza pulę.
#2
+3
spoulson
2010-08-03 20:50:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lista Angie to oparta na subskrypcji usługa przeglądu dla wykonawców i usługodawców.

Wiele razy myślałem o zapisaniu się na to, ale denerwuje mnie znalezienie wielu recenzji dla wykonawców z mojej małej wiejskiej okolicy. Chciałbym, żeby pozwolili ci przynajmniej przeszukać i pokazać, jakich hitów możesz się spodziewać, zanim się zarejestrujesz.
Może powinieneś zasugerować tę funkcję na ich stronie!
#3
+2
ConsultUtah
2010-08-04 00:40:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

To nie jest strona internetowa, ale najlepszym sposobem znalezienia wykonawców jest rozmowa z nimi w innych miejscach pracy. Jeśli wiesz, gdzie w pobliżu budowane są nowe domy, przejechać i porozmawiać z wykonawcami na miejscu. Mogą pokazać Ci swoją pracę i polecić innym, z którymi współpracują.

#4
+2
Bea
2011-10-17 06:41:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Odkryłem, że żadna z usług takich jak Service Magic czy Angielist nie pozwala na złą opinię od klienta. Jeśli nie jesteś zadowolonym klientem, nie ma możliwości opublikowania opinii o złych doświadczeniach z kontrahentem.

Zgadzam się z POV listy angies. Zarejestrowałem się wiele lat temu i stwierdziłem, że nie jest to wcale przejrzyste, a możliwość zgłaszania problemów nie istnieje.
To jest niepoprawne. Lista Angie umożliwia publikowanie złych (lub dobrych) opinii w formie sprawdzonych recenzji. Większość wykonawców bardzo poważnie traktuje te opinie, ponieważ opinie określają, co widzą inni użytkownicy.
#5
+1
dave_k_smith
2012-08-22 00:13:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Miałem inne doświadczenia niż @Bea z angieslist.com. Nie mam żadnego powiązania z angieslist (poza byciem klientem). Być może doświadczenie jest inne na innych rynkach, ponieważ angieslist dzieli swoje subskrypcje na regiony (jestem w północnej Alabamie, USA). A może angieslist zmienił się w ciągu ostatniego roku od opublikowania @Bea.

Zdecydowanie zalecamy przeczytanie pełnego tekstu wszystkich recenzji angieslist przed zatrudnieniem wykonawcy. To było dla mnie osobiście nieocenione źródło informacji przez ostatni rok. Po latach kłopotów ze złymi hydraulikami elektrykami &, teraz znalazłem świetnych prawie wyłącznie za pośrednictwem angieslist. W przypadku dużych zleceń nadal spotykam się z wykonawcą przed zatrudnieniem go (zdrowy rozsądek nadal obowiązuje przy korzystaniu z angieslist). Cały czas czytam złe recenzje na angieslist, więc krytyka również nie dotyczy mojego doświadczenia.

#6
  0
JohnFx
2010-08-03 19:50:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Skorzystałem z sekcji usług Craig's List, ale bez szczęścia. Nie wiem, czy to mój oddech, czy coś, ale nawet ludzie publikujący reklamy, które wydają się zdesperowane w poszukiwaniu pracy, nigdy nie odpowiadają.

#7
  0
Chris Cudmore
2012-02-14 19:41:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Odniosłem wiele sukcesów z wykonawcami z http://homestars.com/cities

Sprawdź, czy mają oferty dla Twojej okolicy.



To pytanie i odpowiedź zostało automatycznie przetłumaczone z języka angielskiego.Oryginalna treść jest dostępna na stackexchange, za co dziękujemy za licencję cc by-sa 2.0, w ramach której jest rozpowszechniana.
Loading...